В українській столиці та місті Запоріжжі співробітники правоохоронних органів затримали керівників злочинного угруповання та їх спільників, які за допомогою інформації з системи "Інформаційний портал Національної поліції України" виманювали готівкові гроші у громадян.

З'ясувалося, що групою "чорних" хакерів керував 37-річний раніше судимий житель Запорізької області, який організував "сімейний підряд". Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби київської прокуратури.

Затримання, фото: ssu.gov.ua

"Організував та очолив злочинну групу 37-річний раніше судимий житель Запорізької області, який особисто підібрав її учасників з числа своїх знайомих і членів сім'ї. Всі учасники злочинної групи — жителі Запоріжжя, у двох з них є судимості", - розповіли представники прокуратури Києва.

Зловмисники, використовуючи інформацію з інформаційно-телекомунікаційної системи правоохоронців, шукали людей, які зверталися в поліцію по спецлінії "102" і повідомляли про розкрадання у них речей на території Києва, Львова, Одеси, Дніпра та інших регіонів країни.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Відомості про потерпілих і їх контакти зловмисники отримували від колишнього співробітника ГУ НП в Запорізькій області. Потім члени злочинного угруповання зв'язувалися з потерпілими і пропонували викупити вкрадені у них речі, перерахувавши гроші на карткові рахунки або номери мобільних телефонів.

Суми називалися різні — від трьох до 13 тисяч гривень. Якщо потерпілий погоджувався, шахраї наполягали на перерахуванні грошей перед передачею майна, а як тільки кошти надходили, вимикали свої телефони і знищували сім-карти. Організатора затримали у Запоріжжі саме під час чергової "операції". Пізніше було затримано ще трьох його спільників.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, на Прикарпатті спіймали небезпечного шахрая в погонах — прикидався поліцейським і виманював гроші.

Як повідомляв Знай.uа шахраї наживаються на горі дівчини, яка осиротіла після вибуху на Позняках.

Знай.uа писав, телефонний шахрай обчистив картку тернополянки – 6 тисяч пішли з "заблокованого" рахунку.