У Європі спостерігачі помітили підвищений рівень радіації на кордоні з Росією. Радіоактивний вітер з Росії може бути свідченням того, що існують пошкодження на атомній електростанції. Таку заяву зробили в ряді європейських країн, показавши на картах напрямки вітру і зону забруднення.

АЕС, електрика, енергетика \\ фото Getty Images

Фінські, норвезькі і шведські спостерігачі за радіоактивною та ядерною безпекою заявляють, що на цьому тижні вони зафіксували невелику кількість ізотопів в деяких регіонах Фінляндії і південній Скандинавії.

За словами спостерігачів, причиною токсичного вітру може бути пошкодження паливного елемента на атомній електростанції в Росії. Поки щ спостерігачі зазначають, що рівень забруднення не несе шкоди для людини. Але підвищення однозначно є.

Популярні новини зараз

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

"Радіонукліди є штучними, тобто вони створені людиною. Склад нуклідів може вказувати на пошкодження паливного елемента на атомній електростанції", - повідомляють нідерландські експерти.

Голова підготовчої комісії Організації договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань Лассина Зербо опублікував карту району, де імовірно розташоване джерело ізотопів, виявлених 22-23 червня. Цей район включає Балтійське море, країни півночі Європи, а також частина заходу Росії в районі Санкт-Петербурга.

Експерти з Нідерландів стверджують, що джерело викидів радіації знаходиться на заході Росії, але точне місце розташування визначити поки що неможливо.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Як повідомляв портал Знай.ua, в Чорнобилі, з'ясували, хто краде фрукти і овочі.

Також Знай.ua писав, що в Чорнобильській зоні після пожеж відновлюється життя.