Польща навіть в умовах світової пандемії та карантину залишається популярним напрямком для українських заробітчан. Польща ввела з 2 липня нові правила для перетину кордону, де щодня українці вистоюють черги на пунктах пропуску.

Польща зняла обмеження у вигляді проходження обов'язкової обсервації на протязі 14 днів для тих, хто перетинає внутрішні кордони ЄС. Також не будуть проходити карантин ті, хто прилетить з України в Польщу літаком. Це ж правило стосується пасажирів літаків з Чорногорії, Грузії, Японії, Канади, Кореї та Албанії.

Заробітчани, скріншот: YouTube

Обов'язкова обсервація залишається для тих, хто перетинає кордон на зовнішніх пунктах пропуску. Однак і тут кількість днів обсервації скоротилася з 14 до 8. Про це повідомив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький. Як він уточнив, правило стосується в першу чергу українських заробітчан.

"Чоловік, який приїхав, він може працювати в групі, але тепер він обмежений протягом 8 днів, а не 14, можливості подорожі по території Польщі", - відзначив Ціхоцький в інтерв'ю.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Важливим нововведенням є те, що Польща буде платити за тестування на коронавірусну інфекцію для українських заробітчан. Тести будуть робити за кошти бюджету країни і проводити його будуть безпосередньо за місцем роботи.

"Але що важливо, що цікаво, всі громадяни України, які їдуть до Польщі працювати, проходять тестування за рахунок держкоштів Польщі там, де вони будуть жити", - розповів посол.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українських заробітчан жорстоко побили польські колеги в Німеччині.

Як повідомляв Знай. ua, у Моз оприлюднили правила для українців-мандрівників, що потрібно знати.

Також Знай. ua писав, що євросоюз продовжив заборону на в'їзд українців, але є винятки.