Якщо терміни перебування на території України іноземців або осіб без громадянства будуть перевищені в період карантину, то такі особи до відповідальності за це правопорушення не притягаються.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України

"Якщо ж іноземець або особа без громадянства перевищила терміни перебування в Україні до початку введення карантинних заходів, спрямованих на запобігання поширенню на території України COVID-19, то такі особи під час слідування через державний кордон будуть притягнені до відповідальності за порушення термінів перебування", - йдеться в повідомленні.

Пункт пропуску Будомєж-Грушів.

Щоправда, як наголошується, це стосуватиметься тільки тих іноземців та осіб без громадянства, які порушили терміни перебування в Україні під час карантину. Якщо ж порушення сталося ще до введення обмежень, то такі іноземці при виїзді з території країни будуть притягуватись до відповідальності.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Відповідальність за порушення термінів перебування на території України передбачена в ст. 203 Кодексу про адміністративні порушення. Зокрема, проживання в Україні за недійсними чи простроченими документами, порушення правил транзитного проїзду карається штрафом до 5100 грн за кожен виявлений факт порушення.

Наразі громадяни інших держав можуть перебувати на території України не більше 90 днів впродовж 180 днів (якщо інше не передбачено міжнародними договорами).

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Заробітчан у Польщі чекає ізоляція — відновлено карантин для пасажирів авіарейсів з України

Як повідомляв портал "Знай.ua", чотири курортні країни відкривають кордони для туристів — де зможуть відпочити українці влітку

Також "Знай.ua" писав, Європа оновила список країн, яким відкриють кордони — чого чекати українцям з 1 липня.