Ексміністерка охорони здоров'я Уляна Супрун продовжує свою блогерську діяльність, і на цей раз її пост був присвячений дітям у масках під час пандемії. Як наголосила колишня очільниця МОЗ, складно уявити, як непосидючий малюк 3-4 років сумлінно одягає захисну маску на обличчя та ходить в ній стільки часу, скільки вимагається. Діти взагалі не дуже охочі до дотримання правил.

Відповідний допис був оприлюднений на сторінці Супрун в соцмережі Facebook. Чи треба змушувати дитину носити маску, чи всім дітям вони потрібні та за яких умов ними користуватися не слід?

Уляна Супрун, фото YouTube

"Фізична дистанція та часте миття рук все ще є найкращими способами захисту своєї родини від COVID-19. Маска працює лише в комплексі з цими заходами. Діти, які хворіють (мають температуру, кашель, нежить, діарею або блювання) не повинні виходити з дому, навіть у масці. Зверніться до лікаря, якщо ваша дитина має один із цих симптомів", - йде мова у публікації.

Так, згідно з даними Американської академії педіатрії, маски із тканини не є рівноцінними замінниками засобам індивідуального захисту, бо вони не захищають власника від небезпеки інфікуватися. Вони захищають власника від ризику інфікувати інших. Це важливо розуміти. Однак, у громадських місцях, тканинні маски все ж знижують ймовірність передачі вірусу.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

"ВООЗ радить носити маски з тканини у громадських місцях людям, які не є в групі ризику захворіти на COVID-19 та отримати тяжкі ускладнення. Якщо ви носите маску із тканини, вона має бути як мінімум з трьох шарів різних матеріалів. Хірургічні маски зазвичай великі для дітлахів. А от серед тканинних можна підібрати відповідний розмір. Коли одягаєте на дитину маску, зверніть увагу, чи вона повністю прикриває носа та рота. А ще — чи не утворюються по краях отвори. Адже маска працює лише в тому випадку, коли щільно прилягає до обличчя з усіх боків", - підкреслила ексміністерка.

Супрун наголосила, що дітям до двох років не можна носити жодні маски. Це небезпечно. Тканинні маски не підходять для дітей, які хворіють на серйозні хронічні хвороби або мають ослаблену імунну систему. У таких випадках рекомендується респіратор N95.
Здоровим дітям старшим від 2 років варто одягати маски в місцях, де неможливо дотримуватися безпечної фізичної дистанції в 1,5-2 метри. Наприклад, коли їдете на метро або заходите разом у продуктовий магазин.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Супрун попередила українців про проблеми з психічним здоров'ям: "Марення, галюцинації…"

Як повідомляв Знай.uа "Ця медицина дісталася від вас!", - Мосейчук і Дубинський вдарили Герасимова "нижче пояса".

Знай.uа писав, Супрун розкритикувала носіння рукавичок і сумнівається в масках, допоможе тільки одне.