Весняний призов в армію в Україні перенесли на травень-липень 2020 року у зв'язку з карантином. Відповідне розпорядження уряд прийняв ще 26 лютого, повідомляє прес-служба Кабміну.

У пункті 5 документу йдеться, що громадяни у віці 18-19 років можуть бути призвані на службу тільки за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою.

Призов ЗСУ, скріншот: YouTube

У Міністерство освіти надходять численні скарги батьків та абітурієнтів до Внз про те, що їм приносять порядку з військкоматів. У відомстві зазначають, що така накладка вийшла через те, що вступну кампанію перенесено на серпень, а весняний призов продовжено до кінця липня.

Для того, щоб вчорашні випускники призовного віку могли стати студентами, Міносвіти звернулося з листом до Міноборони з проханням врегулювати питання" надання випускникам відстрочки від весняного призову.

Популярні новини зараз

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Призовники, фото: youtube

Варто відзначити, що військкомати знаходяться у сфері управління Генштабу ЗСУ, а рішення про призов приймається призовними комісіями, головами яких є заступники голів обласних державних адміністрацій.

Відповідно до Указу Президента України з 1 червня розпочався весняний призов громадян на строкову військову службу. Цього року заплановано провести дві призовні кампанії: весняну – з 1 червня по 30 липня та осінню – з 1 жовтня по 31 грудня. До Національної гвардії надійде молоде поповнення у кількості 5 460 осіб. І триватиме цей призов до 31 липня.

Перші призовники уже прибули до військових частин НГУ у різних регіонах. які зустрічають частини з початку першої призовної кампанії 2020 року.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше