Щойно Україна оговталась після потужних опадів і повеней, як знову синоптики прогнозують погодні потрясіння. Про це повідомляє Гідрометцентр.

12-13 липня у східних, південних та Дніпропетровській областях переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки. 13 липня в Україні, крім західних областей, грози, в східній частині подекуди град, у центральних, південних та східних областях пориви вітру 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий). Гідрометцентр оцінив ризики у II рівень загрози (помаранчевий).

Впродовж 12-13 липня, внаслідок опадів, місцями значних, на річках Закарпаття, басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.), Прута i Сірету очікується підвищення рівнів води на 0,2 – 1,3 м над рiвнями 11 липня на 8 год. в межах русел річок без негативних наслідків.

Погода, фото з відкритих джерел

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

На фоні підвищеної водності на р. Стрв'яж біля с.Луки (Самбірський р-н Львівська обл.) можливий початковий вихід води на заплаву.

На решті території України очікується спекотна погода. У південних і східних областях нашої країни буде світити яскраве і спекотне сонце. Повітря тут прогріється до 28-33 градусів вище нуля. Опадів у регіонах не очікується. Зате на півночі і в деяких центральних областях пройдуть сильні дощі. Висока ймовірність гроз та шквалів.

Жителям Києва також рекомендується взяти з собою парасольки. Спочатку вони допоможуть від палючого сонця, яке буде світити в першій половині дня, а потім захистять від вечірньої зливи. Температура повітря у Києві складе 28-30 градусів вище нуля.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше!

Нагадаємо, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Як повідомляв портал Знай.uа, у серпні прийде справжня літня погода з гарячими температурами. Такий прогноз погоди на це літо склав народний синоптик Леонід Горбань.

Також портал Знай.uа писав, коли літо "буде пекти"на повну – синоптик назвав найспекотніший місяць 2020 року.