У мережі з'явилося відео того, як терорист Максим Плохой на зупинці, як звичайний пасажир, заходить в автобус. При собі майбутній терорист мав великий похідний рюкзак і сумку.

Відповідне відео з камери спостереження оприлюднили в телеграм-каналі "Лучани".

Зовні нічого не вказує, що людина має терористичні наміри і хоче взяти салон з пасажирами в заручники. У великій сумці і рюкзаку, очевидно, він ніс зброю.

Нагадаємо, вранці 21 червня в центрі Луцька чоловік забарикадувався з заручниками в автобусі Берестечко - Краснилівка. При собі має вибухівку і зброю.

Що відомо про інцидент.

Зловмисник висунув правоохоронцям свої умови, однак вони не були чітко окреслені. Він виходить на зв'язок по соцмережах, постійно пише: "Невдоволення системою в Україні".

Пізніше терорист висунув конкретні вимоги, він їх опублікував у соцмережах. Він вимагає, щоб Володимир Зеленський, Петро Порошенко, Арсен Аваков, Ігор Коломойський, Віктор Пінчук, Віктор Медведчук, а також глави церков Філарет, Шевчук та ін. опублікували відеозвернення зі словами: "Я (прізвище, ім’я, по-батькові) – терорист в законі". Також він вимагає, щоб президент Зеленський записав відеозвернення, де усіх закликав би подивитися фільм "Земляни" 2005 року.

Популярні новини зараз

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Показати ще

Сам зловмисник дзвонив в поліцію і представився Максимом Плохим. Волинські журналісти з'ясували, що справжнє ім'я терориста - Максим Кривош. Вони також відшукали в інтернеті за авторством Максима Плохого книгу "Філософія Злочинця", яка описує перебування автора в місцях позбавлення волі та його погляди на життя. За словами Плохого, єдине, чого він не може, - це "не бути злочинцем", і виправити його в цьому ніхто не зможе.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, терорист, який захопив автобус з людьми у Луцьку записав відео де "привітав" всіх з днем антисистеми.

Як повідомляв портал Знай.ua, луцький терорист погрожує підірвати місто - заклав бомбу в таємному місці

Також Знай.ua писав, луцький терорист кинув гранату в натовп копів