Кімнатні рослини для багатьох - майже члени сім'ї. Люди навіть можуть розмовляти із такими домашніми улюбленцями. Але іноді трапляється, що вазон повільно опускає засохлі листочки. Але не поспішайте оплакувати свого передчасно зів'ялого зеленого друга. Ми підготували для вас добірку порад, які розкажуть, як оживити рослина.

Найбільш запущені випадки, які допоможуть врятувати кімнатні рослини. І незабаром ваш скарб в горщику пустить нові паростки. А можливо, ще й зацвіте. Записуйте в блокнот або зберігати на комп'ютері найдієвіші методи повернення до життя кімнатної рослини.

Кімнатні рослини, скріншот: YouTube

Як оживити рослина після в'янення
Зміна горщика
Частою причиною занепаду вазонів стають або металеві декоративні горщики. Рослині потрібна здорова середовище для зростання. А в горщиках, не призначених для цього, квітка починає задихатися.

Відсутність дренажу або всього один отвір змушують зайву вологу затримуватися в горщику. Це сприяє гниття коренів і розмноженню шкідливих бактерій. А металева ємність на сонці перетворюється в справжню розпечену сковороду. Пересадите рослина, і вона відчує себе краще.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

обприскування кімнатних рослин, фото: sovkusom

Обробка коренів
Під час пересаджування у новий, більш просторий горщик обов'язково розплутайте коріння. Акуратно очистіть їх від хворих та сухих ділянок. Намагайтеся не зачепити здорові коріння. Після такої процедури вони зможуть краще поглинати воду і поживні речовини.

Якість води
Використовуйте тільки фільтровану або відстояну воду. Навіть якщо вода з крана проходить обробку, у ній все одно присутня досить високий рівень хлору. Така вода може погубити рослина. Перед поливом дайте рідини відстоятися 24 години. Ще корисно поливати квіти дощовою водою.

Кімнатні рослини, фото Pxhere

Органічні горщики
Для створення природного середовища ви можете пересадити рослину в шкаралупу кокосового горіха. Цей органічний горщик забезпечить хороший дренаж і запобіжить гниття коренів. А ще природним чином забезпечить ваше рослина цинком, міддю і залізом. Правда, хімічні добрива можуть пошкодити її структуру. Тому використовуйте тільки натуральні речовини.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рослини також люблять молоко: секрет розкішного кімнатного квітника.

Як повідомляв портал Знай.ua, Прищі залишаться в минулому: 5 диво-масок врятують вашу шкіру.

Також Знай.ua писав, Як приготувати весняні маски для обличчя.