У "Слузі народу" пояснили, чи стане 1 вересня початком навчального процесу для українських школярів. Відповідний допис, у якому пояснення дала народний депутат, заступниця голови фракції "Слуга Народу" Євгенія Кравчук, було опубліковано у Facebook.

Євгенія Кравчук зазначила, що те, чи підуть діти до школи з 1 вересня залежатиме від того, до якої зони потрапить їхній регіон. Відповідно, Кабмін має намір зробити поділ на 4 зони у залежності від рівня зараження коронавірусом.

Карантин у школах / Фото з відкритих джерел

"Кабінет міністрів планує розробити поділ регіонів на 4 зони: буде зелена, жовта, помаранчева і червона зони. Власне, рішення буде прийматись 1 серпня цього року. І в усіх зонах, крім червоної, діти підуть до школи повноцінно, фізично будуть вчитися в приміщеннях, в класах. Там, де зона червона, продовжиться дистанційне навчання.", - пояснила Кравчук. Євгенія Кравчук

Слід зауважити, в Україні дітям дозволили отримувати освіту вдома за власним бажанням. Це право поширюється як на тих дітей, які тільки починають навчання, так і ті, хто вже пробували вчитися в школі. Про механізм роботи нововведення повідомила державний експерт при МОН Сторчак Ніна. Законна постанова МОН, при якій діти мають право на дистанційне навчання, набула чинності 20 серпня 2019 року.

Популярні новини зараз

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ЗСУ на Донбасі зіткнулися з підлою провокацією окупантів – можуть самоліквідуватися протягом 100 годин

Як повідомляв портал "Знай.uа", суворі атракціони: українців обкладуть податком на землю — хто і скільки сплачуватиме

Також Знай.uа" писав, Береза звернувся до Зеленського через заручників у Луцьку: "Від психа до Путіна".