В американському штаті Флорида був затриманий "винуватець" наймасштабнішого злому Twitter-акаунтів, серед яких - відомі корпорації, Білл Гейтс і Ілон Маск. Ним виявився 17-річний хлопець.

Фото: Twitter

Про це повідомляє місцеве видання WFLA.

Хакер був затриманий спільними зусиллями місцевої поліції, Секретної служби і ФБР 31 липня. На даний момент він перебуває під арештом. Судити підлітка збираються як повнолітнього, незважаючи на такий юний вік.

Ім'я злочинця - Грехем Кларк. Згідно зі слідством, Грехем був "мозком" операції і мав спільників. Міністерство юстиції США заявило, що діяв юнак спільно з 22-річною Німою Фазелі (Nima Fazeli) зі штату Орландо і 19-річним Мейсоном Шеппардом (Mason Sheppard) з Великобританії.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Тепер Німі загрожує 5 років в'язниці і штраф в 250 тисяч доларів. Шеппард ж приписують не тільки злом, а й шахрайство - він може виявитися в ув'язненні на 20 років і виплатити аналогічний штраф.

Прокурор стверджує, що молоді люди вчинили "складно організовану атаку небаченої величини".

Фото: Twitter

Нагадаємо, що 15 липня зловмисникам вдалося зламати 130 акаунтів в Твіттері, розмістити на них оголошення про повернення подвоєною суми грошей за поповнення біткойн-гаманця і заробити таким чином понад 100 тисяч доларів. На рахунок шахраїв надійшло близько 400 переказів.