Депресія, зриви і неврози завжди були джерелами ослаблення всього організму. Нервова система дуже впливова в організмі і проблеми з нею можуть спровокувати ряд серйозних хвороб.

Хронічне психічне напруження змушує нервову систему людини працювати на повну потужність і перевантажувати її. Це найчастіше відбувається у людей, чия професія просто змушує мати підвищену стресостійкість, такі як поліцейські, лікарі та інші.

Про це повідомили на сайті rbc.ua

Тому в таких випадках рекомендують вживати продукти з вітаміном B1, який необхідний нервовій системі. Він є у гречаної і вівсяної каші, цвітній капусті, житньому хлібі і горіхах.

Вітамін B2 потрібно використовувати при перевантаженні нервовій системі розумовими навантаженнями. Це такі продукти як абрикоси, молоко, бобові, шпинат і сир.

Здорові продукти, фото: Interfax

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

B12 міститься в рибі і багатьох молочних продуктах: творог, йогурт, сир і молоко. Вживання продуктів із цим вітаміном сприяють нормальному метаболізму амінокислот, а також необхідні для профілактики анемії і розвитку нервової тканини.

Робота мозку і гормонального балансу повинна підкріплюватися йодом, який міститься в картоплі, чорній смородині, хурмі, огірках і продуктах морського походження.

При цьому всі ці продукти необхідно вживати в певних кількостях, щоб не завдати шкоди організму від надлишку вітамінів. Рекомендується консультація з фахівцем, якщо ваше тіло не страждає від дефіциту того чи іншого вітаміну.

Нагадаємо, улюблений фрукт виявився небезпечним для здоров'я.

Як повідомляв "Знай.uа", є відповідь на питання, що ідеально замінить підбадьорливий напій без шкоди для здоров'я.

Знай.uа писав, що медики назвали 5 найкращих продуктів, з яких неодмінно варто почати свій день.