Раніше затримані журналісти "Настоящего времени" були відпущені і скоро — депортовані з Білорусі. Серед учасників спільного проекту "Радио Свобода" та "Голоса Америки" двоє українців: Іван Гребенюк та Ірина Ромалійська. Про це повідомив Іван Гребенюк на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Він написав про депортацію, яка буде здійснена під пильним супроводом і з неможливістю в'їзду на територію Білорусі протягом 10 років. Вночі вони повинні будуть вилетіти з Мінська до Одеси.

Журналісти "Настоящего времени", фото: Facebook

Третім затриманим виявився Юрій Боронюк з Росії. Затримання ще не було прокоментовано білоруськими силовиками, а "Еврорадио" повідомляло про їх спробу роботи в Білорусі без акредитації.

За журналістами в готель "Мінськ" були відправлені чотири міліціонери, два з яких були в цивільному одязі. Потім вони перебували в Московському районному управлінні внутрішніх справ Мінська. Телефони були недоступні.

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Показати ще

Обидва українських журналіста проживають в столиці Чехії, так як там розташовується редакція каналу "Настоящее время". Його завданням виступає "просування демократичних цінностей та інститутів", так як фінансування відбувається з Конгресу Сполучених Штатів Америки.

Передвиборчі силові дії

Президентські вибори в Білорусі заплановані на 9 серпня. Передвиборча кампанія почалася з активного затримання всіляких учасників опозиційних мітингів, журналістів та активістів.

Крім цього, 6 серпня на міському святі були затримані два діджеї, які поставили пісню " Перемен!"радянської групи "Кіно". Подібна дія наступного дня повторилася водіями на імпровізованому Автомайдані в Мінську.

Що відбувається з виборами в Білорусі?

Вибори президента в Білорусі були заплановані на 9 серпня, проте почалося дострокове голосування з 4 серпня. Світлана Тихановська виступає єдиним з головних конкурентів чинного президента Олександра Лукашенка, яка була зареєстрована на виборах. Такої можливості не вдалося домогтися Валерію Цепкало і Віктору Бабарика, який і зовсім знаходиться в СІЗО.

Опозиційні кандидати об'єдналися і стали на підтримку Тихановської, яка виявилася реальним конкурентом на виборах для Лукашенка. Однак влада в країні повністю контрольована президентом, тому у нього є вплив на виборчий процес і можливість сфальсифікувати результати виборів.

Нагадаємо, фанати Путіна "зливаються" один за іншим: Агутін, Лепс і П'єха оголосили бойкот Лукашенка.

Як повідомляв "Знай.ua", "Путін любить випити",- Лукашенко дав характеристику президенту Росії.

Знай.ua писав, що після інтерв'ю Гордону Лукашенку "загреб" у в'язницю українських журналістів: схопили в готелі.