Для абітурієнтів з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також АР Криму був спрощений доступ до української освіти. Для вступу до університету потрібно лише скласти іспит в навчальному закладі, так як раніше був прийнятий законопроект, ініційований президентом України Володимиром Зеленським, який звільняє дітей з ОРДЛО від написання ЗНО. Про це на сайті "Сьогодні".

Читайте Знай в Google News!

Зараз же зростає кількість школярів з тимчасово окупованих територій, які бажають навчатися саме за українською програмою. Про це розповів експерт у сфері освіти Ірина Жданова. Вона повідомила, що зараз приблизно 3 тисячі дітей з непідконтрольних територій проходять навчання дистанційно в українських школах і щорічно їх кількість зростає. Жданова уточнила, що детально про правила зарахування можна дізнатися за номером телефону урядової гарячої лінії 0-800-504-425. Крім нього ще є сайт "Доступна освіта", на якому ви зможете отримати таку ж інформацію.

Вона розповіла: "Там покроково розписано, як Дистанційно навчатися в Україні. Ряд шкіл вже кілька років поспіль навчають школярів з окупованих територій". Учневі необхідно вибрати школу, в якій він бажає отримати освіту. Потім подати документи на зарахування. Один з батьків повинен написати заяву на ім'я директора обраної школи і вказати контактні номери телефонів і e-mail. І після всього цього-очікувати повідомлення від адміністрації школи.

Учні вдаються до навчання одночасно в двох школах. В одній за місцем проживання, у другій-Дистанційно. Батьки таких дітей просто не хочуть бути поміченими в симпатії до України, щоб не потрапити під репресії. На тимчасово окупованих територіях часто зустрічається репетиторство з української мови та історії. Це допомагає дітям.

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Що варто знати абітурієнтам про вступну кампанію 2019

"Є неймовірні випадки. Наприклад, учні, які навчалися Дистанційно, вони показували дуже високі результати, успішно навчаються тепер в університетах і є студентами-лідерами. Є не тільки лідерами в навчанні, а й володіють високими якостями. Батькам школярів можу порадити не боятися дистанційного навчання, адже інвестиція у дітей-найвигідніша, а освіта в Україні дасть дитині майбутнє", - говорить експерт у сфері освіти.

Мати однієї випускниці розповіла, що з ними трапилася неприємна ситуація. Її дочка Дистанційно закінчила школу, проживаючи в окупованому Харцизьку в Донецькій області. Однак вона не зуміла здати ЗНО через закриті КПП. А ще була потрібна розписка, що повернення в рідне місто відбудеться не раніше закінчення пандемії COVID-19. Тому дівчинка залишилася і без атестата, і без зданого ЗНО.

У вищих навчальних закладах повідомляють, що число абітурієнтів з ОРДЛО зростає. І зараз, при розширених можливостях для абітурієнтів з окупованих територій, їх стане ще більше.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Використовував зірок шоу-бізнесу і заманював у пастку": збоченець з 10-річним стажем затриманий у Сумах.

Як повідомляв "Знай.ua", українці масово відлітають закордон-Укрзалізниці довелося вжити заходів.

Знай.ua писав, принесли токсичну хімічну кашу замість посилки - " Нова Пошта" потрапила в гучний скандал.