У 2021-му році в Україні передбачається чергове підвищення пенсій, але торкнеться воно далеко не всіх. У Мінсоцполітики розповіли, хто з українських пенсіонерів залишиться без підвищення виплат.

Наступного року Кабінет міністрів запускає програму по збільшенню пенсійних виплат для громадян, які пішли на заслужений відпочинок за віком, але далеко не всі зможуть скористатися цією перевагою. Про це розповіла голова Міністерства соціальної політики Марина Лазебна в ефірі "112 Україна".

Марина Лазебна, скріншот YouTube

За словами Лазебної, мова йде про збільшення пенсії для осіб, які переступили віковий бар'єр 75+.

"Перший крок ми зробили для пенсіонерів 80+. І в наступному 2021 році буде обов'язково зроблено підвищення, це буде адресне підвищення для категорії 75+ пенсіонерів", - розповіла Марина Лазебна. Марина Лазебна

Міністр підкреслила, що з січня 2021 року розмір мінімальної пенсії підніметься до позначки 2400 гривень, а з липня - до 2600. При цьому на такий мінімум можуть розраховувати тільки жінки-пенсіонерки, які мають робочий стаж більше 30-ти років, і чоловіки, за чиїми плечима 35 років трудового стажу.

Популярні новини зараз

Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Марина Лазебна, скріншот з відео

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше колега Зеленського зі "Слуги народу" привітав Лукашенка, забувши про протести у Білорусі. Нардеп від "Слуги народу" Євген Шевченко привітав Олександра Лукашенка з перемогою на виборах, однак викликав незадоволення у декого зі свлоїх колег.

Як повідомляв портал "Знай.ua", в Україні за добу 1 008 нових хворих на коронавірус, 25 померло

Також "Знай.ua" писав, що на Донбасі біля позицій ЗСУ зафіксовано політ безпілотника виробництва РФ, звіт ООС