Українська дитяча письменниця і активістка Лариса Ніцой поспілкувалася з білоруськими знайомими щодо подій, які вирують у країні - вибори президента закінчилися масовими протестами і жорстокими репресіями правоохоронців. Друзі скандальної захисниці української мови розповіли про масштаби свавілля міліції та поділилися своїми відчуттями щодо цього. Своєю чергою Ніцой зверхньо повчала білорусів, яких вона вважає більш "змосковщеними", а значить гіршими, дурнішими і безпораднішими, аніж українці.

Читайте Знай в Google News!

Відповідний запис був розміщений на її сторінці в соціальній мережі Facebook.

Цікаво, що оскільки Ніцой попросила білорусів не спілкуватися з нею російською, розмова йде українською та білоруською.

Лариса Ніцой, фото: Facebook

Популярні новини зараз

Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Показати ще

"Живий, але все погано, наш ублюдок, поцілуваний вашим гаррдоном [Дмитром Гордоном], вбиває всіх - молодих і старих, ОМОН під впливом наркотиків, усіх убиває, нас відкидають назад у печеру темряви, у темряву сатани, нас задушили", - розповідає співрозмовник Ніцой.

Письменниця ж не приховує, що особливо не вірить у білоруський народ: "У нас побутує думка, що ви не змогли б йому протистояти. Бо білорус - то пів українця. В тому розумінні, що в нас хоч якось була збережена національна свідомість, а у вас же ж зовсім зденаціоналізоване суспільство. Зросійщене. Світогляд змосковщений".

Також вона зауважила людині, яка перебуває у вирі подій, що він погано слідкував за подіями Майдану і не зробив відповідних уроків.

"Хіба ви думаєте, ми виходили воювати? Ми співали і танцювали. Так починався наш майдан. Але коли в нас стали зненацька стріляти, то виявилося, що ми готові стріляти у відповідь. А ви готові? Ми так собі думаємо, що ви не готові чинити опір. Цьому сприяє зросійщення і омосковщення. Воно у вас глибше, ніж у нас", - написала йому Ніцой.

Розмова активістки з білорусом обірвалася несподівано.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Ніцой напала на Зеленського через зниклі пряники та "пи*дливі" обіцянки.

Як повідомляв Знай.uа, шалена Ніцой атакувала Зеленського за російські сайти - "Ви чергове брехло".