Олександр Тарайковський, який є першою і поки єдиною офіційно загиблою людиною в результаті акцій протестів в Білорусі, помер не від вибуху невідомого пристрою в руці. Виходячи з розслідування Conflict Intelligence Team (CIT) було встановлено, що Тарайковського вбили спецназівці. Ця команда займається дослідженнями воєнних конфліктів, зокрема в Україні.
Читайте Знай в Google News!

Покадровий розгляд відео дозволяє упевнитися в цьому висновку, так як на записі відсутній вибуховий пристрій, зате видно спалах від пострілу з боку правоохоронних органів. Один з дослідників, Роберт Лі повідомив, що в озброєнні у бійців знаходилися дробовики Benelli M4 і гранатомети ГМ-94.

"В будь-який випадок це відео спростовує версію МВС Білорусі про самопідрив, оскільки ніякий спалах від вибуху в руці протестувальника не видний, тоді як спалах від пострілу одного зі спецназівців у шерензі, навпаки, видний дуже добре", — передали у Conflict Intelligence Team.

Протести, скріншот: Youtube

За версією самих силовиків, спецназівці прибули для розблокування Пушкінської площі, коли один з протестувальників пробував кинути невстановлений вибуховий пристрій в їх сторону. Він вибухнув у чоловіка в руці і Олександр Тарайковський отримав несумісні з життям травми. Його дружина розповіла про те, що саме затримання учасників акції обурили Олександра і стали причиною його походу на мітинг. У свідоцтві про смерть йдеться про масивні крововтрати і відкриту рану грудної клітини, як про основну причину загибелі.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, той самий Титушко зробив кар'єру - вже на посаді віце-президента.

Як повідомляв "Знай.ua", білоруси підуть до кінця - оголосили про початок наймасовішої ходи в історії.

Знай.ua писав, що Білоруський опозиціонер Цепкало вирішив "пересидіти" в Києві: "Майдан влаштовує Лукашенка".