Як відомо, в Білорусі тривають протести після виборів президента. Так, в місті Гродно місцева влада прийняла рішення прийняти висунуті вимоги протестуючийх.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки відповіді Гродненського міського виконавчого комітету, яку було опубліковано на сайті телеканалу "Гродно плюс".

протести в Білорусі фото з вільних джерел

За інформацією журналістів, затриманих відпустили, за скаргами йде перевірка. Громадяни можуть безкарно мітингувати, протестувальникам надають телеефір. Також було прийнято рішення створити Раду суспільної злагоди у складі представників громадянського суспільства та органів виконавчої та законодавчої влади.

Популярні новини зараз

"Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

"Гродненський міський виконавчий комітет на вимоги висунуті представниками об'єднаного штабу Світлани Тихановської, профспілок підприємств міста Гродно, представників демократичної громадськості Гродно, політичних партій в рамках компетенції місцевих органів влади, визначених Законом Республіки Білорусь "Про місцеве управління і самоврядування", — наголошується в тексті.

У відповіді сказано, що людям дозволено мітингувати на центральних площах Гродно, при цьому влада допомагатиме з технічним обладнанням. Також міліція "просить вибачення у затриманих", яких вже звільнили. Міськвиконком пообіцяв, в тому числі надати опозиції час в ефірі місцевих телеканалів і погодився не карати учасників страйків.

У Білорусії більше тижня тривають масові протести через президентські вибори 9 серпня, на яких, за офіційними результатами, Лукашенко набрав 80 відсотків голосів. Опозиція оголосила про створення Координаційної ради з трансферу влади.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, не мав значення ані вік, ані колір": силовики ґвалтували затриманих білоруок "по колу".

Як повідомляв Знай.uа, "Збіг? Не думаю": Старий епізод "Південного парку" напророкував події в Білорусі.

Знай.uа писав, "Віддавали злочинні накази": білоруські силовики викидають форму, а слідчі подають у відставку.