Праворадикальна партія "Демократична сокира" публічно вибачилася перед колишнім президентом Петром Порошенком за критику його присутності на Марші захисників у День Незалежності членом політради партії Антоном Колумбетом.

Заступник голови в Київському міському співтоваристві ветеранів АТО Антон Колумбет пояснив, що рух ветеранів – аполітична організація, а партія "Європейська солідарність", хоча і зазнала краху репутації, думає тільки про просування своїх політичних інтересів.

"Рух ветеранів України - аполітична організація. І ми не хочемо перетворювати наші акції на майданчик для політичного піару. Аж ніяк не тому, що ми не віримо в політичні засоби боротьби. А просто тому, що якщо ми почнемо це робити - всі наші акції, всі наші рухи розіб'ються на купу клубів за політичними інтересами. Окремо "Національний Корпус", окремо "ЄС", окремо "Свобода" - і кожен намагається, щоб його прапор височів вище за інших. Ми можемо це зробити. Але це буде неправильно, і ми про це знаємо", - заявив Колумбет.

За його словами, частина ветеранів вороже ставиться до експрезидента, а новина про його присутність на Марші захисників викликала обурення у багатьох.

На наступний день пост у Facebook Колумбета зник, а в партії від його слів відхрестилися і порахували "помилкою".

Популярні новини зараз

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Показати ще

"Від імені "Демократичної Сокири" я, Юрій Гудименко, приношу вибачення Петру Олексійовичу Порошенку за висловлювання члена політради партії Антона Колумбета. Позиція Колумбета не є позицією партії "Демократична сокира". Партія не була організатором маршу, не пред'являла вимог організаторам і не була проти присутності на марші будь-якого проукраїнського діяча", - сказано в повідомленні.

У "Демсокірі" також повідомили про відсторонення Колумбета за його власною ініціативою.

"Ми готуємо голосування в додатку, де прихильники нашої партії власноруч визначать, чи буде Антон Колумбет і далі працювати в партії", - розповіли радикали.

пост партії в Facebook

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, ветерани засудили "дикі танці" на День Незалежності України.

Як повідомляв портал Знай.uа, Порошенко злетів з котушок через Зеленського: "Він боїться української армії".

Також портал Знай.uа писав, Порошенко їдко висміяв Зеленського в рекламі: "Україна це ми".