З Донбасу, який охоплено гарячою стихією, прийшли оперативні новини про ситуацію в зоні проведення операції Об'єднаних сил. Серед українських захисників втрат немає, ситуація знаходиться під контролем військових.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки публікації прес-центру штабу ООС в мережі Facebook.

"Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил станом на 7.30 3 вересня 2020 року. Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишається контрольованою. Українські захисники продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням і готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки. За минулу добу, 02 вересня, на ділянках відповідальності наших підрозділів зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Не прицільно пострілом з підствольного гранатомета противник намагався спровокувати наших воїнів на ділянці фронту поблизу Мар'їнки. Військовослужбовці Об'єднаних сил вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат, в результаті ворожого пострілу, немає. З початку поточної доби, 03 Вересня, у смугах відповідальності наших бригад обстрілів з боку противника не зафіксовано. Режим тиші зберігається в повній мірі. Втім, захисники України не втрачають пильності і готові до миттєвого реагування на будь-які дії противника.", - повідомляє прес-центр штабу ООС.

Також військові зазначили, що паралельно з виконанням бойових завдань підрозділи зі складу Об'єднаних сил та інших складових сил оборони локалізують масштабні лісові та степові пожежі на Луганщині, які було спровоковано противником. Так, в районі Станиці Луганської вогнем охоплено більше двохсот гектарів лісостепу, в районі населеного пункту Лобачеве пожежа займає площу близько 950 гектарів.

Популярні новини зараз

Посилення мобілізації в Україні: як позбавлятимуть прав ухилянтів

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

До боротьби з вогнем на Луганщині залучено майже 600 чоловік особового складу та 84 одиниці інженерної та автомобільної техніки підрозділів Збройних Сил України та ДСНС. У населених пунктах Зайцеве та Новолуганське пожежі вже ліквідовано.

Пожежі, фото: прес-служба штабу ООС

Під час гасіння пожежі, двоє військовослужбовців зі складу Об'єднаних сил отримали термічні опіки. Їм надано першу медичну допомогу і доставили до військових медичних закладів. Стан здоров'я обох воїнів - задовільний. Ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою українським захисниками.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, харків'яни фарбували пні і латали дороги вночі, все заради Зеленського.

Як повідомляв Знай.uа, українські герої на мить забули про путінських орків і атакували підлу стихію.

Знай.uа писав, Зеленський "з'єднав" Харків з Донбасом з борту літака.