Міжсезоння-складний період для кожної людини. У цей період відбувається перебудова організму з літа на зиму. В цей час можуть виникати зриви, підвищена тяга до шкідливих продуктів, і навіть напади депресії. Одна з причин – неправильне харчування, яке призводить до додаткового навантаження на нервову систему. Дієтолог Наталія Макієнко дала кілька порад, як харчуватися в цей складний час.
1. У період з 1 по 15 Вересня (пік міжсезоння) рекомендується приділяти підвищену увагу жовтим і помаранчевим продуктам. Їжте яєчні жовтки, гарбуз, банани, моркву.
2. Наявність антиоксидантів обов'язково. Особливо підійдуть ягоди, петрушка, кінза, гіркий шоколад.
3. У перехідний період краще уникати алкоголю. Максимум-1 келих сухого вина в тиждень. Надлишок призводить до пригнічення нервової системи, якій і так непросто впоратися зі стресом демісезону. Також дуже шкідливий в цей період і кофеїн. Не рекомендується пити більше 1 чашки кави в день.
4. Корисні продукти, що містять рослинний і риб'ячий жир. Особливо, в раціон слід додати насіння, авокадо, різні рослинні масла, жирну рибу, горіхи.
5. Уникайте гострих спецій і червоного м'яса. Виняток становить баранина. Його можна зберегти в раціоні, але зловживати не рекомендується.
6. Не допускайте зневоднення. Достатня кількість води в організмі в цей період особливо важливо. Не варто пити занадто холодну воду, краще вибирати воду кімнатної температури.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Раніше повідомляли, вітамінна шпаргалка: в яких продуктах найбільше корисних речовин.
Як повідомляв Знай.ua, і мертвого на ноги поставить: кращий рецепт для оздоровлення на основі вівса.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Знай.ua писав, сало-сила, навіть лікарі погодилися: розкрито цілющі властивості улюблених ласощів українців.