Громадяни України мають право не просто продовжити працювати на пенсії, а й відстрочити її виплату. Для цього розробляється механізм, згідно з яким державні службовці зможуть виходити на пенсію пізніше, ніж у 65 років.

Читайте Знай в Google News!

Зараз державні службовці повинні виходити на пенсію в 60 років. Якщо вони хочуть працювати далі, то за спеціальним наказом вік виходу на заслужений відпочинок можуть продовжити до 65 років. Зараз же в "Слузі народу" розглядають можливість прибрати зазначені обмеження.

Українські пенсіонери, скріншот: YouTube

Мова йде про відстрочку самого звільнення через вихід на пенсію, при цьому сам пенсійний вік і виплату пенсії переносити не будуть. Українці мають право не лише продовжити працювати на пенсії, а й відстрочити її виплату.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Юрист Олександр Плахотник, як пише "Главком", підкреслив, що за кожен місяць відстрочки пенсії її розмір збільшується на 0,5%. При цьому, якщо відстрочити пенсію більш ніж на 5 років, надбавка за кожні 12 місяців складе 0,75%. Наприклад, якщо вийти на пенсію в 63 роки, розмір пенсії збільшиться на 18%. Водночас за неповний місяць доплачувати не будуть.

"Особі, яка набула право на пенсію за віком відповідно до цього Закону, але після досягнення пенсійного віку виявили бажання працювати і отримувати пенсію з більш пізнього віку, пенсія за віком призначається з урахуванням страхового стажу на день звернення за призначенням пенсії з підвищенням розміру пенсії за віком", – йдеться в законі.

Українські пенсіонери, фото - znaj.ua

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лариса Білозір з групи "Довіра" засвітила у Раді сумочку від бренду Hermès Kelly за $10 тисяч

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що донорів крові жорстко каратимуть за обман: чим обернеться подання неправдивої інформації про здоров'я