У зв'язку з карантинними обмеженнями, уряд змусив українські школи змінити правила харчування для учнів, однак якість нинішнього харчування залишає бажати кращого. Батьки з усієї України показали, що годують їхніх дітей у шкільних їдальнях і як на це можна вплинути.

Читайте Знай в Google News!

З виходом на навчання школи зобов'язали відмовитися від "шведської лінії" в їдальні, не подавати гарячі страви, замінивши їх упакованою продукцією, а також розсунути столи для збереження дистанції між школярами.

Однак матері незадоволені тим, чим тепер годують їхніх дітей у школі. Здебільшого учням видають картоплю фрі, бургери, печиво, булочки, соки та інше. Але найчастіше якість їжі залишає бажати кращого-котлет в бургерах майже немає, картопля фрі почорніла, а на банани взагалі дивитися неможливо.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

В одній із сумських шкіл на сніданок школярам дають печиво або булку з соком. Мати одного з учнів не турбується про те, що це може бути шкідливо, проте не вважає нормальним, що лети харчуються лише одним цукром. За її словами, таке не можна назвати повноцінним харчуванням.

Юлія Трофімова, мама третьокласниці влади, — сімейний і дитячий дієтолог. Щодня її дочка снідає бургерами в одній з київських шкіл.

"сказати, що я обурена таким меню-нічого не сказати. Це одноманітна їжа, і такий набір інгредієнтів — велике навантаження на підшлункову залозу. Булка з білого борошна в поєднанні з м'ясом важко перетравлюється. Через це у дітей може з'являтися тяжкість в шлунку. Так, вони із задоволенням будуть їсти бургери і будуть ситі такою їжею, але питання в її якості і наслідки", - розповідає Юлія.

За словами Юлії, місяць харчування бургерами, якої б якості вони не були, може привести до того, що у дітей з'явиться додаткова вага і виникнуть проблеми зі здоров'ям, які проявляться не відразу.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що Українка Еріка Логойда розповіла, як вчать дітей в школах Фінляндії, і чим відрізняється освіта в нашій країні і закордоном.

Як повідомляв портал Знай.иа, Мандзій пояснила, скільки школярі харчуватимуться сніданками в разовій упаковці.

Також Знай.иа писав, що у київських школах дітям на сніданок дають ланч-бокси з досить малою різноманітністю продуктів.