Україна опинилася під загрозою втрати безвізового режиму з країнами Шенгенської зони. Причиною тому стала проблемна процедура призначення голови Спеціальної антикорупційної прокуратури. Представники Сполучених Штатів, Європарламенту та експерти вважають, що вона непрозора, і це може створити серйозні проблеми для України, аж до денонсації Угоди про безвізовий режим і блокування чергового траншу кредиту від ЄС у розмірі 1.5 млрд євро.

Німецький депутат Європарламенту Віола фон Крамон-Таубадел звернула увагу на цю проблему. У своєму мікроблозі Twitter вона написала, що поки весь світ зайнятий проблемою Білорусі, в Україні просувають на пост глави САП людей, які не володіють необхідною кваліфікацією і досвідом. "Це так не працює", написала фон Крамон.

У посольстві США підтримали позицію фон Крамон і заявили, що сподіваються, що процедура призначення глави САП повинна бути повністю прозорою, і від цього кроку залежать подальші перспективи співпраці України зі Сполученими Штатами і ЄС. Таким чином, уряду України доведеться переглянути свій підхід, якщо вони планують зберегти співпрацю з європейськими державами і США.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Раніше повідомляли, на Тернопільщині слуги Зеленського обклали місто могильними плитами і подумали, що красиво.

Як повідомляв Знай.ua Олена Зеленська показала свою пухнасту кицьку.

Знай.ua писав, в Умані городяни і хасиди пішли стінка на стінку: "не пустимо!".