25 вересня 2016 року у Дніпрі було застрелено співробітників національної поліції Артема Кутушева й Ольгу Макаренко. Це стало першою загибеллю поліціянтів на службі після реформи, і ця сумна дата увійшла в історію України. У четверту річницю трагедії Міністерство внутрішніх справ нагадало про загибель представників закону і вшанувало їх пам'ять.

Читайте Знай в Google News!

Відповідна публікація була розміщена на офіційній сторінці МВС в соціальній мережі Facebook.

"25 вересня 2016 року... чорний день для родини патрульної поліції.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Показати ще

Тоді трагічно обірвалося життя двох патрульних, захисників, молодих людей, вірних сина і доньки України. Ця подія сколихнула всю країну, а поліцейські досі пригадують її з неприхованим болем.

Артем Кутушев та Ольга Макаренко стали першими патрульними, які загинули під час виконання службових обов'язків.

Напарники Ольга та Артем працювали в тандемі й розуміли одне одного з пів слова.

Життєрадісний, активний, веселий Артем та енергійна, ініціативна й відповідальна Ольга — такими пригадують патрульних колеги, такими їх пам’ятатимуть завжди.

Минуло вже чотири роки…Довгих, нестерпно важких без вас. Чотири роки ви живете в наших серцях, у нашій пам'яті. Ця рана досі ятрить наші серця, вона ніколи не загоїться. Тоді вбивця патрульних отримав довічне ув'язнення.

Сьогодні у всіх управліннях патрульної поліції приспущені прапори… Ми віддаємо шану загиблим колегам. Пам'ятаємо, низько схиляємо голови перед вашим подвигом", — йде мова у повідомленні.

25 вересня 2016 року близько 10 ранку поблизу автовокзалу патрульні зупинили автомобіль Citroen, який проїхав на червоне світло. Затриманий Олександр Пугачов (який перебував у розшуку у зв'язку з розслідуванням злочинів роти "Торнадо") почав сперечатися з поліцейськими і вимагав відпустити його. Після відмови затриманий зробив кілька пострілів, убивши Кутушева і важко поранивши Макаренко. Кутушев встиг зробити постріл, поранивши Пугачова в живіт. Макаренко померла в лікарні, а нападника змогли спіймати того ж дня — він звернувся до лікарні за медичною допомогою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Знай писав, що у Дніпрі ветеринари зафіксували за останній тиждень понад 50 смертей домашніх улюбленців. У районі Діївки помер собака породи Німецька вівчарка. Вмирала вона в страшних муках. Як виявилося, невідомий труїть тварин отрутою. З боку жителів району надходили скарги про загибель тварин.

Також Знай повідомляв, що в Харківській області в селі Покровка правоохоронці викрили 48-річного чоловіка у вбивстві вагітної дружини. Чоловік наніс своїй вагітній дружині сильні тілесні ушкодження, від яких вона померла на місці. Його спіймали в сусідньому населеному пункті.

Нещодавно Знай передавав, що на Вінниччині жінку заарештували за вбивство власної дитини.