Український Оскарівський комітет вибрав драму Валентина Васяновича "Атлантида" в якості національного претендента на премію "Оскар" в номінації "Кращий міжнародний художній фільм". Цього року стрічка змагалася ще з двома кандидатами - документальним фільмом Ірини Цілик "Земля блакитна, ніби апельсин" і комедією Антоніо Лукича "Мої думки тихі".

Читайте Знай в Google News!

Номінантів на "Оскар" оголосять 15 березня 2021 року, сама церемонія нагородження пройде в Лос-Анджелесі 21 квітня 2021 року. До цього фільм очікує оскарівська промокампанія і боротьба за те, щоб потрапити спочатку в лонг-лист і потім в шорт-лист Премії.

Фільм "Атлантида", кадр з відео

Фільм покаже події в 2025 році, коли Україна перемогла у війні з Росією. Окупований Донбас повернуто до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Однак на тлі спустошення народжується нова любов.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

Всі ролі у фільмі зіграли непрофесійні актори. Виконавці - колишній розвідник, волонтер благодійного фонду "Повернись живим" Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека та доброволець Василь Антоняк. Зйомки фільму проходили в Маріуполі та Києві.

Фільм "Атлантида", кадр з відео

Фільм представили вперше на Венеціанському кінофестивалі в секції "Горизонти". Він здобув історичну для України перемогу. Також він отримав 4 Гран-прі на інших фестивалях, адже його показала більш, ніж на 0 фестивалях.

Продюсерами стрічки виступають Валентин Васянович, Ія Мислицька ("Плем'я", "Сутінки") і Володимир Яценко ("Додому", "Дике поле"). Міжнародним просуванням займається бельгійська компанія Best Friend Forever. Виробництво фільму здійснила "Студія Гармата фільм". Кінопроект став одним з переможців Дев'ятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку. Прокатник стрічки-кінокомпанія Arthouse Traffic.

Українська прем'єра "Атлантиди" відбудеться 26 вересня в рамках Міжнародної конкурсної програми Одеського міжнародного кінофестивалю. У широкий український прокат фільм вийде 5 листопада.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, кращі весільні плаття легенди кіно Елізабет Тейлор, після 8 шлюбів можна робити музей.

Як повідомляв Знай. ua, у Києві обрали найкращий фільм в Україні.

Також Знай. ua писав, що такими зірок Голлівуду ще ніхто не бачив, твоя самооцінка злетить до небес.