Держава буде ставити на облік українців, які будуть користуватися російською соціальною мережею ВКонтакте і в разі поширення ними забороненого російського контенту їм доведеться мати справу з Національною поліцією.

Читайте Знай в Google News!

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов під час онлайн-конференції "Цифрова трансформація держави: перспективи і ризики кібербезпеки".

" я хотів би звернути увагу на користувачів тим ресурсом, який заборонений. Це має бути їхня відповідальність, навіщо вони це роблять і для чого. Справа в тому, що зараз та система, яка починає працювати (з кіберзахисту), про всіх цих користувачів будемо мати розуміння, вони будуть всі на обліку перебувати і якщо вони далі будуть поширювати російський контент в Україні, то вони будуть мати певні проблеми безпосередньо з нашою поліцією і нашими силовими структурами", - зазначив секретар РНБО Олексій Данилов.

Крім цього, Данилов повідомив, що РНБО та інші державні органи спільно з міжнародними партнерами планують найближчим часом повністю закрити доступ до "ВКонтакте" в Україні.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, соцмережа "ВКонтакте" намагається заманити українців назад у свої мережі.

Як повідомляв Знай. ua, ВКонтакте знову заблокують: як соцмережі вдалося обійти заборону.

Також Знай. ua писав, що Вконтакте повернувся в Україну, але тепер нікому не потрібен.