У суботу, 26 вересня, майже по всій території України очікується по-літньому тепла і сонячна погода. У той же час на Захід країни прийдуть дощі, похолодання і штормові вітри.

Синоптики Укргідрометцентру повідомляють, що найтепліше буде на Півдні та Сході України. У Миколаївській, Херсонській та Харківській областях стовпчики термометра піднімуться до +26 +28 градусів.

Однак в західні регіони прийде похолодання, дощі і сильний поривчастий вітер. Температура повітря там не перевищить +23 +24 градусів. А на Закарпатті буде найхолодніше – +18 +20 градусів.

"Сильний штормовий південно-східний вітер розганятиме повітря, розсіюватиме дими, проте одночасно може бути небезпечно", - попередила синоптик Наталка Діденко на своїй Facebook-сторінці.

У Києві в суботу прогнозується сильний, до штормових поривів, вітер південно-східного напрямку. Без дощу, але вже з хмарами. Вдень температура повітря в столиці становитиме +24 +26 градусів.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Народний прогноз погоди в Україні

26 вересня вшановується пам'ять святого Корнилія сотника. Наші предки помітили: коли граки відлітають, вже можна очікувати снігу. А якщо в цей день піде дощ, то погода найближчим часом буде непогожою.

погода на 26 вересня, скріншот з сайту Укргідрометцентру

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, для людства найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження. Вчені заявляють, що це в першу чергу пов'язано з глобальним потеплінням, яке ставатиме сильнішим і сильнішим.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики прогнозують в Україні аномальну зиму. Температура повітря буде комфортною, але снігу чекати не варто.

Також портал Знай.uа писав, що кліматологи б'ють на сполох: погода до кінця 2020 в Україні обернеться катастрофою.