Прямо з бунтівних кордонів Азербайджан і Вірменії прийшли тривожні новини-почалися бойові дії. Зовнішньополітичне відомство Вірменії звинувачує в даній ситуації Баку, а Міноборони Азербайджану заявляє, що атаку почав Єреван.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленням ЗМІ обох держав.

За даними Вірменії, Азербайджан нібито завдав ракетних ударів по мирних населених пунктах. У Міноборони Азербайджану говорять про зворотне-ЗС Вірменії нібито інтенсивно обстріляли азербайджанські прикордонні населені пункти. Є інформація, що серед мирного населення є вбиті і поранені.

За повідомленнями сторін, втрати є з обох сторін, особливо запеклі бої ведуться в районі Нагірного Карабаху (кожна зі сторін вважає його своєю територією), під арт-ударом опинилася столиця Карабаху — Степанакерт. Глава Нагірного Карабаху заявив: "Це війна за життя або смерть, і ми всі будемо боротися. Ми будемо воювати всією нацією і всі разом переможемо".

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Також Баку заявляє про початок "контрнаступу по всьому фронту": "Особовий склад і танкові підрозділи за підтримки підрозділів артилерії, авіації і безпілотників, виявивши велику кількість живої сили, військові об'єкти і бойову техніку ЗС Вірменії знищують їх". Повідомляється про 12 знищених ЗРК Вірменії і збитий бойовий вертоліт Азербайджану. Єреван заявляє про втрати Азербайджану "в живій силі і техніці, зокрема, трьох підбитих танках".

Варто нагадати нашим читачам суть конфлікту: невизнана "Нагірно-Карабахська республіка" знаходиться на південному заході Азербайджану: офіційний Баку вважає її окупованою територією. У 1994-му після шести років війни було підписано бішкекський протокол, за яким Азербайджан, Вірменія і "НКР" домовилися про припинення вогню. На лінії зіткнення час від часу спалахують конфлікти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, на Донбасі українські воїни героїчно відбили провокацію путінських орків.

Як повідомляв Знай.uа, у Запоріжжі помер молодий герой, який пройшов крізь пекло Донбасу - скосила куля снайпера Путіна.

Знай.uа писав, окупанти на Донбасі "винюхували" обстановку за допомогою безпілотників, але отримали "по носі" від ЗСУ: звіт ООС.