Українцям показали можливі варіанти майбутнього після пандемії covid-19. В Science вийшла стаття з графіками нашого майбутнього. Причому одразу на 5 років. Про це повідомив працівник лабораторії Епігенетики Олександр Коляда у facebook.

Читайте Знай в Google News!

Передбачення майбутнього - справа не вдячна. Але цим займаються всі, хоча прогнози частіше не збуваються, ніж збуваються. Як і належить майбутньому - у нього є кілька варіантів.

Варіанти залежать від того, коли буде вакцина і як довго вона зможе захищати людину від вірусу, і чи може вакцинований бути переносником. Від самого вірусу, а точніше від того, наскільки довго у нас до нього може бути імунітет. І звичайно ж від нас, наскільки ми будемо носити маски і дотримуватися дистанції.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

"Імунітет - м'яко кажучи, річ трохи складніше ніж стілець, який всі хочуть то підняти, то не дати впасти, а то і чимось зміцнити. Імунна система і вірус-це давні вороги, які навіть з'являючись в нових реінкарнаціях, все одно дуже добре знають виверти противника і мають свою тактику і стратегію. Є віруси, які викликають довічний імунітет. Як кір. Є "короткий імунітет", яким наше тіло відповідає наприклад на грип. І безліч проміжних і гібридних форм. У разі ковіда, ми поки не знаємо наскільки довго може триматися імунний захист. І навіть не знаємо як її вимірювати в лабораторії, чи підійдуть для цього прості тести на антитіла", - зазначає автор.

Схема майбутнього, фото Science

Автори дослідження спрогнозували 4 сценарії: якщо на вірус буде довготривалий імунітет і короткочасний, а також за умови появи масової вакцинації в середині 2021 року або при її відсутності. Останній варіант найсумніший для всіх, тому що поява вакцини сильно покращує всі варіанти майбутнього.

Якщо імунітет буде коротким як при грипі, нас чекають хвилі, з піком в кожен зимовий сезон.

Якщо імунітет виявиться тривалим (при чому необов'язково довічним), то хвилі будуть, але їх буде менше. Повторю що вакцина тут головний гравець, вона в будь-якому сценарії гальмує епідемію, і як і вірус дає імунітет, але нічого не просить в замін.

Ще одна наочна ідея випливає з графіків полягає в тому, що ковід з нами якщо і не назавжди, то точно на довго. І скоро на поле битви вийдуть не антисептики і маски, а те, що не можна купити в Китаї і привезти літаком. Найголовнішим буде ставлення до вакцинації у населення. А в Україні з цим дуже і дуже великі проблеми.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, коронавірус почав косити маленьких українців, медики розриваються.

Як повідомляв Знай. ua, у школах введуть страхування від Covid-19, кому доведеться оформляти документи.

Також Знай. ua писав, що Китайський вірус змінює своє "обличчя", лікар заявила про нові симптоми.