Про це заявив народний депутат, член фракції «Європейська солідарність» Михайло Бондар.

«Недопустимо, щоб державний службовець, тим більше такого високого рангу як керівник енергетичного і тарифного регулятора, здійснював регулярні прохідки до країни-агресора. Контакти посадових осіб з країною-агресором – це загроза національній безпеці. Всі факти повинні бути невідкладно перевірені й розслідувані», - заявив народний депутат.

Бондар окремо звернувся до Служби безпеки України з вимогою негайно перевірити всі факти поїздок голови НКРЕКП до Росії починаючи з моменту з 2014 г., з моменту анексії Криму і початку війни на Донбасі.

Нагадаємо, 28 вересня народний депутат Валентин Наливайченко повідомив, що тимчасова слідча комісія Верховної Ради встановила факти регулярних поїздок глави НКРЕКП Валерія Тарасюка в Росію, в тому числі прямим залізничним сполученням Київ-Москва в червні 2018 р.

Депутати-члени ТСК направили матеріали до правоохоронних органів, в тому числі від СБУ, з вимогою перевірити цілі і мотиви візитів Тарасюка до Російської Федерації.

Популярні новини зараз

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Колега Бондаря по фракції «Європейська солідарність» Олексій Гончаренко напередодні повідомив, що Валерій Тарасюк виступив основним спонсором передвиборчої кампанії Сергія Лещенка від час виборів до Верховної ради в 2019 році.

Депутат Гончаренко допустив, що Тарасюк міг бути лише посередником, а в дійсності фінансування Лещенка здійснювалося за рахунок коштів наближеної до керівництва Російської федерації енергетичної компанії, менеджером якої Тарасюк був до роботи на державній службі.