Група дослідників з Кьольнського університету веде дослідження ролі стовбурових клітин у процесі втрати волосся. Науковцям вже вдалося виявити фактори, відповідальні за облисіння, і тепер вони вивчають можливості практичного застосування отриманих знань.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: міжнародний науковий портал Eurekalert.

За їх словами, довгострокову підтримку роботи стовбурових клітин залежить від їх метаболічного стану. Експерименти показали, що виснаження стовбурових клітин відбувається через втрату їх метаболічної гнучкості. Важливу роль в цьому процесі відіграє молекулярний компонент Rictor.

Коли вчені видалили цей компонент у піддослідних тварин, то це погіршило і сповільнило регенерацію волосяного фолікула і порушило весь цикл відновлення.

Популярні новини зараз

З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати

"Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником

Показати ще

Наразі подальші дослідження повинні показати, чи можна отримані висновки застосувати при для створення препаратів від облисіння. Вчені вже з'ясували, що гальмування одного з ферментів може відновити функцію стовбурових клітин у мишей без Rictor. Однак для застосування

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, українцям розповіли, які дні у червні будуть сприятливими для походу до перукаря.

Як повідомляв портал Знай.ua, Перед весіллям жінка страждала від облисіння, смілива перукарка перетворила її на красуню.

Також Знай.ua писав, що Знайдено аромат, який допоможе в боротьбі з облисінням.