Батьки українських школярів вже звикли до численних поборів у школах і подарунків для вчителів. Однак, не всі радо беруть у цих заходах участь, дехто відкрито відмовляється здавати кошти у шкільні фонди, вважаючи це протизаконним.

Читайте Знай в Google News!

Наприклад, батько школярки-другокласниці у фейсбук-групі Батьки SOS поскаржився на те, що відмовившись скидатися у фонд класу, отримав у відповідь образи та агресію від членів батьківського комітету. Він запевнює, що його незлюбили через "незручні питання". Як доказ, він додав скріншот переписування з батьківської групи.

Школа, скріншот: YouTube

"Пишу вам з Миколаєва, школа № 56. У нас ситуація така - ми відмовилися здавати гроші на фонди і подарунки (зрозуміли що це незаконно і ми маємо повне право не здавати ніякі гроші в школу), внаслідок чого остаточно зіпсувалися відносини з бк. Як то раз ми натякнули бк посприяти нам у відвідуванні їдальні щоб подивитися, чим годують дітей, Т.К. дочка скаржилася на несмачну їжу. Бк відповіли що це не їхня турбота і вони не повинні нам нічого і не будуть цим займатися. Тобто крім зборів грошей і влаштовування свят вони нічим не хочуть займатися. Я теж сказав що нічого не повинен і не буду здавати гроші ні на що. Крім усього цього я ще просив надати рк звіти про витрачені кошти (це було ще тоді, коли я здавав на фонди), на що пішли глузування, закиди, що ваша дитина "теж користується", переходи на особистість і інші неприємні висловлювання рк на мою адресу в загальному чаті в вайбере. Що я один не здаю гроші, вічно незадоволений, а решта 29 чоловік типу з усім згодні.", - розповів він.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Чоловік зауважив, що батьківський комітет повстав проти нього фактично через те, що він взявся відстоювати свою позицію. Батько школярки зазначив, що у підсумку його видалили із групи у вайбері попри те, що він завжди намагався вести діалог максимально конструктивно.

"Хоча я бачу в листуванні тільки одних і тих же 5-7 чол., інші мовчать. Просив показати список здали гроші - не показали. На одного мене. всілися тому що я один пишу їм, відстоюючи свою позицію. Ось остання наша листування з бк, де мене принизили і кому то захотілося послати мене на... прямим текстом. Я завжди веду максимально ввічливий і конструктивний діалог, тоді як бк не соромиться у виразах, переходячи на особистість. Яке право вони мали так зі мною розмовляти? Тому що я не здаю гроші? І відразу я став неугодним, і типу все (за їхніми словами) проти мене. Ось остання переписка, яка мене обурила, тому що в ній написано було, що залишать мою дитину без частування на святі завтра. Я їх попереджав що не варто так робити-раз ви хочете робити це в школі, значить робіть для всіх, а якщо для обраних, значить за межами школи. На що мені відповіли, щоб я сам свою одну дочку забрав. Вимагав вибачень, у відповідь тільки сарказм і іронія. З групи в вайбере мене видалили після цього листування. Так ось хочу запитати, що порадите в такому випадку?", - написав він.

Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук

Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук

Скріншот: Батьки SOS / Фейсбук

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як зареєструвати новонароджених під час пандемії без довідок: пояснення Мінцифри

Як повідомляв портал "Знай.ua", Кабмін скоротив субсидування громадян майже на 40%: в уряді пообіцяли прискіпливу перевірку

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"