Відомий тревелблогер Михайло Зарубін, який побував у всіх країнах світу, у своєму Instagram розповів про релігійні обряди сучасної Ефіопії. Виявилося, що в цій країні досі проводять моторошні обряди вигнання бісів. Про те, як це відбувається, про культуру і звичаї країни і розповів Зарубін.

Читайте Знай в Google News!

"ВИГНАННЯ БІСІВ

- Хто цей Мемехир?
- Це головний священник краю, який виганяє бісів.

Ефіопія дивно РЕЛІГІЙНА. Я вже писав у постах, що ця Африканська земля – одна з прабатьків нашого християнства. Більш того, ряд вчених вважає, що саме тут, а не у Вірменії, було закладена релігія, яка є настільки знайомою і священною для нас. Однак, через своє географічне положення, тут є багато течій, своїх звичаїв і ритуалів, які нам з вами здалися б несумісними з православ'ям.

Популярні новини зараз

Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Так, близько 30% жителів країни, в основному на півдні, в племенах, сповідують свої культи. За їх запевненням, обряди в селах настільки могутні, що їх відмовляються показувати туристам навіть за гроші. Саме тут живуть жінки, що носять тарілки в губах і роги на голові.

Решта 70% - переконані християни з язичницьким корінням. Але релігійний порядок нагадує наш, попри те, що церкви часом висічені з каменю, знаходяться під землею або в усі займають частину замків.

Так, знамениті на весь світ церкви Лалібели дійсно мають підземні ходи, по яких я протискався з побоюванням. Головна з них, Бет Гіоргіс, висічена з каменю у формі хреста, її купол знаходиться акурат з рівнем землі, і щоб відвідати її, я спускався вниз.

І все ж саме незвичайне в країні - це сеанси вигнання бісів, за які місцеві платять сто доларів і вище, що є 2-кратною місячною зарплатою. Священник Мемехір, знаменитий на весь континент, влаштовує навіть масові вигнання для натовпу в дві-три сотні чоловік.

Процедура складається з того, що священнослужитель прикладає пальці і символ церкви з металу до чола грішника, якому належить кричати щосили. Часто при цьому його тримають за руки брати або сестри. Потім його омивають святою водою. І далі священник.

- завдає ударів
- обтирає рушником
- зачитує молитву
- відвертається і проганяє
- цілує в лоб

Здогадаєтеся, який варіант вірний? Напишіть його в коментарі, а відповідь я опублікую в сторіс. За традицією, серед усіх відповіли, Не важливо правильно чи ні, я розіграю і відправлю три листівки з Австралії", - написав блогер.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадавши, відома блогерка пообіцяла пікантні фото тим, хто проголосує за "правильного" кандидата.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, як обдурюють туристів при бронюванні готелю, нова схема.

Також портал "Знай.ua" писав, що у Тернополі 4-річний малюк заробляє 250 тисяч на місяць-мама навчила.