У світі відбуваються незворотні кліматичні зміни. Рівень світового океану за 100 років, у період з 1901 по 2010 рік, піднявся на 19 сантиметрів. І у випадку, якщо такі зміни триватимуть і надалі, це стане причиною затоплення цілих регіонів.

Читайте Знай в Google News!

Таку заяву зробила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух у коментарі "Главреду".

Крим затоплює, фото "Крим.Реалії"

Внаслідок кліматичних змін в Україні можуть бути підтоплені деякі частини узбережжя Азовського і Чорного морів. А от райони Ізмаїла і Вилкового в Одеській області взагалі може бути втрачено. Як зазначила Віра Балабух, ці процеси провокують не менш небезпечну, ніж затоплення, ерозію узбережжя.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

За словами фахівчині, Кримський півострів не затоне, бо він досить "високий" - південне узбережжя півострова оточене горами. Кліматологиня пояснила, що там є гірська система, проте ризик існує для степової частини, а особливо її північних регіонів.

Раніше експерти розповідали, що в Україні кліматичні зони зміщуються на північ. Через це екстремальні погодні явища, які все частіше накривають Україну, можуть взагалі стати звичними. Мова йде про смерчі, потужні зливи та ураганні вітри.

Ураган в Криму, фото: Кримавтодор

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як зареєструвати новонароджених під час пандемії без довідок: пояснення Мінцифри

Як повідомляв портал "Знай.ua", український татусь розповів про знущання і побори у школі: "Забирай свою доньку"

Також "Знай.ua" писав, що в Україні заговорили про повернення жорсткого карантину: "Припинити будь-які контакти між людьми"