Лікарі та блогери підбивають нас купувати дорогі продукти точно так же, як і написи "вітаміни", "антиоксиданти", "без ГМО" і "без жиру". Однак зараз ми розповімо, якими більш дешевими аналогами можна замінити такі продукти і отримати стільки ж користі. Про це повідомляє видання "Важливо знати".

Читайте Знай в Google News!

Такий цитрусовий, як грейпфрут, люблять купувати дівчата, коли сідають на дієту. Причиною тому велика кількість вітамінів і особливі речовини, що стимулюють обмін речовин. Однак в цьому фрукті все ж багато цукру, якого можна було б уникнути, замінивши продукт на квашену капусту з меншою кількістю калорій.

Авокадо, скріншот: Youtube

Авокадо - зазвичай дорогі, проте їх люблять купувати ті, хто займається спортом, через велику кількість калію, який виводиться при вправах. Але також в них багато корисних жирів, не так критично важливих, хоча з можна брати з горіхів, насіння і рослинного масла. А калію багато в бобових і буряках.

Популярні новини зараз

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Рослинне молоко, нібито з різних насіння, бобових і горіхів, особливо підходить людям, які не можуть перетравлювати лактозу справжнього молока. Але іншим людям не обов'язково переплачувати в кілька разів, вітаміну D і кальцію там явно менше і більше цукру.

Смузі є шалено корисним і смачним напоєм, якщо робити його самостійно. Однак у закладах туди додають велику кількість цукру. До того ж, людина в такому стані недоотримує клітковини, що залишилася після вичавлювання соку фруктів. Рішення просте-краще їсти свіжі фрукти цілком.

Авокадо, скріншот: Youtube

Со тростинний цукор пов'язаний міф про більшу корисність, ніж у звичайного білого. Хоча калорій там стільки ж і хімічна структура така ж.

Шпітан завдяки міфу має грандіозне кількість заліза, але як виявилося, на 100 грам цього продукту виходить не 35 г.заліза, а всього 3,5 г. тому рішенням виступає покупка звичайної капусти.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, скільки цукру ми їмо щодня у звичних продуктах-ці цифри вас жахнуть.

Як повідомляв "Знай.ua", просто перестаньте це їсти: лікарі розкрили, від яких продуктів атакують гіпертонія і головний біль.

Знай.ua писав, рак молочної залози: гінеколог "Я соромлюсь свого тіла" розповіла, як провести самостійний огляд.