Деякі кімнатні рослини попри свою красу несуть в собі й приховану загрозу. Так, деякі з дуже звичних вазонів отруйні як для тварин, так і для людей.

Читайте Знай в Google News!

Ресурс "Так просто" розповідає про топ 3 рослини, з якими необхідно виявити обережність.

Дифенбахія (Dieffenbachia)

Попри привабливий зовнішній вигляд, дифенбахія приховує у собі й небезпеку: її сік дуже токсичний для людей і тварин. Якщо він потрапить на відкриту шкіру, то може викликати серйозні пошкодження. Особливо цей сік небезпечний для слизової рота і очей. Тому для її пересадки використовуй рукавички і не підпускай до рослини дітей і тварин.

Популярні новини зараз

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Олеандр (Nerium)

З листя цього квітучого вазона роблять ліки, що допомагають при проблемах з серцем. А ось квіти можуть стати причиною проблем зі здоров'ям. Якщо довго вдихати їх аромат, це може послужити появі головного болю. Серйозно отруїтися цією рослиною вийде лише якщо з'їсти велику "порцію" цієї рослини, але через привабливий аромат краще не ставити олеандр в кімнаті з маленькою дитиною.

Кротон (Croton)

Кротон (Croton), фото Instagram

Цей напівчагарник з сімейства молочайних дуже добре підходить для квітникарів-новачків, оскільки невибагливий в побуті. Але його сік містить дуже сильну отруту. Людині контакт з цим токсином загрожує блювотою, діареєю і дерматитом. Тому при роботі з кротоном вкрай рекомендується використовувати рукавички та інші захисні засоби.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Любителям кімнатних рослин показали, чому не варто захоплюватися екзотичними вазонами.

Також Знай.ua писав, Оздоровлення, не встаючи з дивана: які таємниці приховують домашні рослини.