У вечірньому випуску політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1 темою випуску стала "країна криз". На самому початку передачі розмова торкнулася коронавірусної кризи. В ефірі передачі, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів, на скільки МОЗ збільшить кількість ліжок і анонсував розгортання мобільних госпіталів.

Максим Степанов спілкувався з ведучою Ольгою Мосейчук по відеозв'язку.
Україна підійшла до чергового психологічного бар'єру щодо поширення китайського вірусу. Питання до Степанова полягало в тому, з чим держава підходить до цього рубежу.

"Завтра це буде більше 10 000 хворих за добу. Крім підготовки нашої медичної системи, збільшуємо кількість місць у лікарнях з підведеним киснем", - сказав Степанов.

Він додав, що держава пропонуватиме посилення певних протиепідеміологічних заходів.

"Ми не в змозі забезпечити повний локдаун, як деякі європейські країни. Ми будемо робити жорсткий карантин по суботах і неділях. Працювати будуть тільки продуктові магазини і аптеки і транспорт — все, що стосується критичної інфраструктури. Понад 27 500 громадян сьогодні госпіталізовані
52 000 місць у лікарнях у готовності. Екстрено збільшимо кількість місць ще на 20 000. Ми підемо на розгортання тимчасових госпіталів у Києві, Одесі, Донецькій області — Краматорську."- розповів Максим Степанов.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, червоний карантин в Україні: Ляшко розповів, як зміниться робота шкіл і дитсадків.

Як повідомляв портал Знай.иа, українцям показали напівпорожню Верховну Раду.

Також портал Знай.иа писав, що незважаючи на зростання захворюваності коронавірусом, в Україні поки не планують зупиняти громадський транспорт.