В Україні штрафуватимуть за відсутність маски в громадських місцях і транспорті. Розмір штрафу складе 170-255 гривень, в середньому це 6,3 євро, що небагато в порівнянні з іншими країнами.

Читайте Знай в Google News!

Міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що накладати штраф будуть поліцейські, представники СЕС або органів місцевого самоврядування відразу ж на місці.

Так, менше, ніж в Україні штраф за відсутність маски лише в Грузії – 5 євро. При цьому в середньому 17 євро штрафу загрожує за відсутність маски у Вірменії.

У Великобританії у вересні посилили карантин, в тому числі, збільшили штрафи за порушення масочного режиму. Тепер за появу без маски в публічних місцях можна заплатити близько 3 тисяч 583,5 євро. Якщо масочний режим був порушений шість разів, то загрожує вже штраф у розмірі 7,1 тисяч євро.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Показати ще

Високі штрафи в Польщі – 3 тис. 416 євро (від 112 до 6720 євро). Маски повинні носити в транспорті, магазинах, кінотеатрах, театрах і церквах. В середньому, трохи більше 3 тисяч євро доведеться заплатити за відсутність маски в Іспанії (від 100 до 6 тисяч євро).

скріншот, Слово і Діло

Варто зазначити, що в інших країнах Європи штрафи за порушення масочного режиму більш демократичні, але в порівнянні з Україною все одно високі: в Нідерландах в середньому 222,5 Євро (95 - 350 євро), Бельгії – 250 євро, Німеччини – 275 євро (від 50 до 500 євро), Португалії – 235 євро (120-350 євро), Швейцарії – 232 євро, Латвії – 30 євро (10 - 50 євро).

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше міністр Малюська розповів, кому можна не носити маски.

Як повідомляв портал Знай.uа, прем'єр Шмігаль прибув до парламенту із заявою про новий "пакет" обмежень в країні.

Також портал Знай.uа писав, що Україна може піти на жорсткий карантин: озвучені головні заборони.