Міністр охорони здоров'я Максим Степанов каже, що ситуація з коронавірусом Covid - 19 в Україні знаходиться під контролем. А ось видання ВВС Україна опублікувало історії двох реальних людей, які не знали, де їм знайти кисень для своїх найближчих.

У країні не вистачає лікарняних ліжок, оснащених киснем, розповідає Павло Морозов. Його матері, Надії Миколаївні, 74 роки. Медики попросили сім'ю самостійно знайти для неї кисневий концентратор. Адже незважаючи на те, що Надія Миколаївна вже не могла дихати самостійно, її все одно не стали залишати в лікарні — на її місце вже претендували наступні пацієнти.

Схожа історія трапилася і з другою героїнею відео-Анастасією Смехун. Її бабусі вже 85 років. І теж, перед випискою з лікарні лікарі попросили знайти кисневий концентратор.

Міністр Степанов заявляє, що в Україні понад 53 000 "підступних" ліжок, а пацієнтів удвічі менше — майже 28 000. Однак, серед цих ліжок лише 26 000 приєднані до кисню.

Волонтери, які збирають гроші на кисневі концентратори нужденним, переконані: вважати "ковидними" можна тільки ті ліжка, у яких є киснева підтримка. Адже більшість пацієнтів у важкому стані потрапляють до лікарні саме через проблеми з диханням.

Популярні новини зараз

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок

Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень

Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Львові відкрили найбільшу реанімацію в Україні, у вірусу немає шансів.

Як повідомляв Знай. ua, міністр культури Ткаченко заговорив про повний локдаун на два тижні і скасування Нового року.

Також Знай. ua писав, що е-лікарняний в Україні запустять у 2021 році, переваги та принцип роботи.