Аліна Кабаєва, яку підозрюють в таємних стосунках з Путіним, заробила майже 800 мільйонів за рік, очолюючи медіахолдинг друга російського президента.

Читайте Знай в Google News!

Олімпійська чемпіонка з художньої гімнастики Аліна Кабаєва за рік роботи в "Национальной медиа группе" (НМГ) заробила 785 мільйонів 400 тисяч рублів більше, тобто більше ніж 10 млн доларів.

Таким чином, Кабаєва отримує близько 65 млн рублів на місяць. Це більше, ніж заробляють основні топменеджери "Роснафти" і "Газпрому". Про це йдеться в розслідуванні видання The Insider, опублікованому 24 листопада.

перше знамените спільне фото Кабаєвої з Путіним (2001 рік)

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Одним з акціонерів холдингу є друг і колишній сусід Володимира Путіна по кооперативу "Озеро" Юрій Ковальчук. Саме Юрію Ковальчуку належить банк "Росія", який він отримав практично з рук Путіна: банк був створений на гроші КПРС, а під зовнішнім управлінням заступника на той момент петербурзького мера Анатолія Собчака перейшов від партії до Ковальчука та партнерів.

"Национальной медиа группе" належать акції РЕН-ТВ, "Первого канала", СТС, "Пятого канала", "Известий" і "Спорт-Экспресса". Водночас ці ЗМІ одержують субсидії з держбюджету, тобто частково НМГ розпоряджається грошима платників податків, зазначає The Insider.

Видання зазначає, що холдинг не публікує річних звітів про винагороду керівництва, компанія не відповідала на відповідні запити ЗМІ, тому доходи Кабаєвої були невідомі, поки в мережу не "злили" базу Федеральної податкової служби.

Журналістам вдалося перевірити достовірність бази ФПС, яка потрапила в загальний доступ. Доходи спортсменки, що обіймає посаду голови ради директорів холдингу НМГ, вказані в базі за 2018 рік.

"Чи був цей рік особливо вдалим для неї чи таку саму зарплату вона отримує й зараз – сказати складно, у НМГ не відповіли на наш запит", – підкреслили журналісти.

Аліна Кабаєва, фото: theins

Найближче оточення колишньої гімнастки також постійно стикається з "незрозумілою щедрістю різних успішних людей", вказує The Insider.

Видання розповіло про державні тендери, які регулярно виграє мати колишньої спортсменки Любов Кабаєва, яка очолює Фізкультурно-оздоровчий клуб (ФОК) "Кунцево". Лише цього року ФОК заробив на держпідряді 176 млн рублів. Крім того, Кабаєва-старша непогано поповнює свій гаманець і коштом здачі в оренду комерційних площ Москомспорта і "Роснефти".

Не обділені також сестра і бабуся Кабаєвої, які отримали від великих підприємців, які входять до оточення Путіна, майна на кілька мільярдів рублів. Серед іншого вони володіють ділянкою і декількома будівлями на Можайському шосе в Москві, а також квартирою на вулиці Вересаєва і будинком в престижному селищі Успенське в Одинцовському районі Московської області.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коханка Путіна Кабаєва вперше розповіла про доньку

Як повідомляв портал Знай.ua, коханка Путіна Кабаєва крутила романи з одруженими, поповзли чутки про дітей

Також Знай.ua писав, Путін попрощався з Кабаєвою, промінявши її на соковиту студентку.