В українських захисників немає карантину і вихідних днів. Наші воїни продовжують захищати мирне небо і звичний спосіб життя, без паніки та горя. Військові розповіли про те, що відбувається безпосередньо на лінії зіткнення на Донбасі.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-центру штабу ООС в мережі Facebook.

Ситуація на Донбасі, фото: facebook.com/pressjfo.news

"Ранкове зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об'єднаних сил станом на 28 листопада. Ситуацію в районі проведення операції Об'єднаних сил контрольовано українським захисниками. За минулу добу, 27 листопада, збройні формування Російської Федерації та її найманці шість разів порушили домовленості, яких було досягнуту в рамках Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Три факти порушення режиму припинення вогню зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід". Так, поблизу Авдіївки ворог вів вогонь з підствольного гранатомета, великокаліберного кулемета та стрілецької зброї. Недалеко від населеного пункту Водяне противник застосовував великокаліберний кулемет, а на ділянці біля дослідно - ручний протитанковий гранатомет.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" ворог, застосовуючи підствольний гранатомет і стрілецьку зброю, двічі провокував наших захисників поблизу населеного пункту Шуми. Крім того, вогонь з гранатометів різних систем і стрілецької зброї противник відкривав неподалік Катеринівки.

На неприцільний вогонь ворога українські військовослужбовці зброю у відповідь не застосовували. З початку поточної доби, 28 листопада, режим припинення вогню противник порушив на приазов'ї, поблизу Водяного. З тимчасово окупованої Ужівки російсько-окупаційні війська застосовували стрілецьку зброю, гранатомети різних систем, міномети калібрів 120 мм і 82 мм. бойових втрат і поранень серед особового складу Об'єднаних сил немає.", - повідомляють українські захисники.

Публікація прес-центру ООС, скріншот: Facebook

Варто також нагадати нашим читачам, що в п'ятницю, 27 листопада, стало відомо про те, що Міністерство охорони здоров'я України вже готується до отримання величезної кількості вакцин. Більш того, відомство вже визначило, хто отримає їх в першу чергу. Очікується, що перші вакцини завезуть в 2021 році. Поки ще проводяться дослідження. Пріоритет на вакцинацію в Україні матимуть медики, військові, соцпрацівники, літні хворі.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, харківський кіборг пройшов пекло Донбасу і знайшов щастя під мирним небом.

Як повідомляв Знай.uа, пільги учасникам АТО та їх сім'ям: які покладаються, як їх отримати.

Знай.uа писав, стоматолог з Харкова надихає українських бійців на щасливі посмішки.