28 листопада світ вшанував пам'ять жертв Голодомору. Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо виступив з сильною заявою, оригінальний текст якої можна прочитати на сторінка уряду Канади. Свою промову Трюдо завершив словами українською мовою.
Канадський прем'єр розповів про важливість пам'яті сімей, які загинули і постраждали під час Голодомору.

"сьогодні ми приєднуємося до українських громад в Канаді і по всьому світу, щоб згадати мільйони людей, постраждалих і загиблих під час Голодомору. З 1932 по 1933 рік тоталітарний радянський режим Йосипа Сталіна викликав в Україні жахливий голод - геноцид, покликаний зломити дух українського народу, стерти його ідентичність і зупинити його прагнення до свободи і незалежності. Мільйони померли від голоду, багато з них діти, а інші були заарештовані, депортовані або страчені в рамках цієї жорстокої кампанії", - заявив прем'єр.

Джастін Трюдо, скріншот: YouTube

Глава Уряду Канади захопився стійкістю української національної ідентичності. Адже навіть перед обличчям нелюдської жорстокості, підлого геноциду, українці вистояли як нація, твердо дотримуючись своєї мови і своєї культури. Як не намагався сталінський режим придушувати і переслідувати українців, вони залишилися собою. А в 1991 році, після більш ніж п'ятдесяти років перебування під залізницею радянської влади, Україна нарешті здобула незалежність.

"протягом десятиліть зловісна реальність Голодомору заперечувалася, а страждання українців були приховані від світу. Ми зобов'язані пам'ятати історії загиблих і постраждалих сімей. Ми повинні прийняти ці суворі істини і взяти на себе зобов'язання завжди діяти, коли права людини знаходяться під загрозою. У цю річницю я закликаю всіх канадців вшанувати пам'ять жертв Голодомору і визнати той внесок, який українські канадці внесли в побудову кращої країни для всіх нас. Я також підтверджую непохитну підтримку Канадою вільної і незалежної України", - підкреслив Трюдо.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Наприкінці він додав" Вічна Їм Пам'ять " українською мовою.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Мендель похвалилася соковитими яблуками і поставила українцям ультиматум.

Як повідомляв Знай.ua, у Зеленського смикається, а у Порошенка – стоїть: українці забили "болт" на президента.