Вже через місяць українці святкуватимуть Новий 2021 рік. Головним атрибутом свята є ялинка, яку скоро почнуть продавати на вулицях міст країни.

Читайте Знай в Google News!

Про вартість зеленої красуні цього року повідомили у Державному агентстві лісових ресурсів.

Після 10 грудня по всій Україні відкриються ялинкові базари при державних лісогосподарських підприємствах. Лісівники хочуть реалізувати понад 500 тисяч ялинок в асортименті.

"Популярністю серед українців користуються: сосна звичайна, сосна Палласа (Кримська), ялина європейська (ялина), ялина біла (ялиця). Середня ціна на ялинки цього року – 75 грн. Деревця для головного свята року вирощують на спеціальних плантаціях або зрізають під час розчищення просік, смуг відведення ліній електропередачі", - розповіли в Держагентстві.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показати ще

ялинка, фото Pxhere

У Харкові ціна ялинки складе 48 гривень – це найбільш дешево в Україні, в Шацьку – 50 гривень, у Полтаві – 55. У Сумах дерево обійдеться в 59 гривень, а в Луцьку – 65.

У Рівному ялинка коштуватиме 67 гривень, в Тернополі на гривню дорожче, в Миколаєві – 69, і 72 і 73 гривні в Херсоні та Хмельницькому відповідно.

У Житомирі та Чернігові ціна на ялинки становитиме 74 гривні, у Черкасах – 76, в Ужгороді – 78, у Дніпрі дерево коштуватиме 86 гривень.

Жителям Вінниці святкове дерево обійдеться в 89 гривень, по 90 гривень доведеться платити за ялину жителям Кропивницького та Одеси і 93 гривні жителям Донецька.

Трохи дорожче ялинки будуть у Львові – 94 гривні і в Запоріжжі – 95 гривень. 106 гривень коштуватиме зелена красуня в Києві та в Луганську, 109 гривень у Чернівцях та 120 гривень в Івано-Франківську.

інфографіка

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, українці ризикують застрягти на заробітках на Різдво: "Два роки не бачили маму".

Як повідомляв портал Знай.uа, прогноз на зиму 2020-2021 в Україні: синоптик попередив про -24 морозу та снігопади.

Також портал Знай.uа писав, що перший сніг в Україні перетворив міста на зимову казку: дивовижні кадри.