Накип – це серйозна проблема для кожного чайника. Однак простий лайфхак дозволяє позбавитися цієї проблеми за 5 хвилин.

Накип на внутрішніх стінках чайника утворюється в процесі нагрівання й подальшого випаровування води. Наліт являє собою жовтувато-білі нашарування солей і металевих речовин, які містяться у воді: карбонату кальцію та магнію, бікарбонату. Для цього допоможе розчин соди.

Очищення чайника. Фото: Youtube

Візьміть 1 чайну ложку цієї речовини й розведіть у 1 літрі води, набраної в чайник. Додайте половину лимона, порізавши кубиками або кружальцями. Достатньо закип'ятити чайник із цими інгредієнтами та вилити воду. Оскільки сода з лимоном досить агресивне середовище, вона розчинить накип у чайнику.

Очищення чайника. Фото: Youtube

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Весь цей процес можна повторювати раз на місяць для профілактики.

Чистка оцтовою есенцією

Цей метод є найпростішим, найбільш поширеним і якісним, оскільки для його виконання не потрібні хімічні засоби, що завдають шкоди здоров'ю. Однак оцтом не рекомендується очищати електрочайники. Для повноцінної чистки слід взяти 100 мл харчового оцту й розвести його в 1 л води.

Очищення чайника. Фото: Youtube

Отримана суміш заливається в ємність і відправляється на вогонь до закипання. В процесі нагрівання розчину починається процес відшарування накипу. Якщо після закипання на стінках і дні залишиться білий шар, процедура проводиться знову протягом 10-15 хвилин. Після повторних маніпуляцій посуд добре відмивається, видаляються залишки відкладень.

Нагадаємо, ми писали, як відмити руки після чищення молодої картоплі.

Як повідомляв "Знай.ua", дієтолог розповіла про всі плюси відмови від алкоголю: організм буде не впізнати.

Також "Знай.ua" інформував, ваша духовка засяє як нова: декілька порад для господинь.