Кавова гуща може бути корисною у господарстві. Йдеться про те, що залишається після свіжозвареної кави. Вона допоможе прогнати від вас набридливих комарів.

Літо – улюблена пора року для багатьох українців. Можна зняти куртки і нарешті гуляти вечорами без остраху обморозити руки або застудитися. Однак тут і чатує на іншу небезпеку.

Вже з травня починають докучати комахи, зокрема, настирливі комарі. При цьому репеленти з магазину бувають досить токсичними та не завжди ефективними. У тому числі вони можуть бути небезпечними та викликати алергію у дітей.

Рішенням може стати використання кавової гущі. З неї можна зробити репелент самостійно в домашніх умовах.

кава, фото Pxhere

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

У комарів багато нюхових рецептів. Завдяки цьому вони легко шукають джерела, щоб поїсти. Однак це робить їх більш чутливими до інших запахів. Зокрема до диму.

Хорошим дієвим способом для захисту від настирливих комах – підпалити кавову гущу. Вона дасть сильний аромат та багато диму. Однак це рішення для відкритої тераси чи балкону.

Нагадаємо, що підошва залишиться на місці: як правильно прати кросівки у пральній машині, 6 золотих правил. Якщо не дотримуватись правил, то можна пошкодити пральну машинку або зіпсувати взуття.

Раніше ми повідомляли, що сезон комарів не за горами: найпростіший спосіб зробити пастку для "кровососів" та інших комах.

Також стало відомо, що шкідливий для печінки і може спричинити рак: названо найнебезпечніший чай. Деякі вважають, що цей чай має оздоровчі властивості, проте це не так.