Національний банк України в Інфляційному звіті спрогнозував, що промислові та будівельні підприємства готуються до масового скорочення робочої сили. Єдине, де наразі передбачаються покращення – сфера торгівлі.

Вже другий місяць поспіль український бізнес не впевнений у перспективах своєї діяльності. У листопаді цей індекс становив 49,1, а цей показник виявився нижчий очікуваного нейтрального, що становить 50. Це свідчить про те, що настрої бізнесу значно погіршились.

торгівля, скріншот з відео

У жовтні ІОДА також був нижче нейтрального показника. Це свідчить про те, що бізнес не впевнений в тому, що буде перспектива у зростанні своїх потужностей. Це означає, що респонденти налаштовані на скорочення обсягів експорту, будівництва та загалом нових замовлень у цій сфері.

Економічна діяльність у сфері промисловості, як очікується, стане гіршою. Така ситуація склалась через загострення бойових дій, розрив логістичних ланцюгів, складнощі, які виникають з експортом товарів. У сфері послуг ситуація трохи покращилась.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Найбільш песимістичну оцінку у своїх очікуваннях висловили підприємства сфери будівництва. Така оцінка пов’язана, перш за все, з підвищеними витратами на матеріали, обмеженням попиту на інвестиції, недостатньої кількості спеціалістів, сезонними умовами.

Будівництво, фото: скріншот з відео

Секторальний індекс змінився у гіршу сторону аж на 4 позиції, у порівнянні з жовтнем. Керівництво підприємств очікує масштабне скорочення робочої сили, але найбільше це стосується саме сфери будівництва.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, оновлені правила працевлаштування та випробувального терміну

Раніше портал Знай інформував, прийдуть додому? Українцям розповіли, чи можна оформити інвалідність заочно

Також наш портал повідомляв, нарешті не будемо витрачати усю зарплату в аптеці: лікарям та фармацевтам заборонять наживатися на пацієнтах