В урочистий день 6 грудня, дев'ятирічний Роман Олексів зі Львова, який став свідком ракетного удару по Вінниці у 2022 році, організував зустріч із Папою Римським у Римі.

Ця зустріч, оголошена на сторінці Романа в соціальній мережі Facebook, стала унікальною подією після трагічної втрати матері хлопчика внаслідок удару.

14 липня 2022 року, внаслідок ракетної атаки на Вінницю, Роман та його мати опинилися під ударом. Потерпілий отримав серйозні опіки, що покрили 45% його тіла як зовнішні, так і внутрішні. Окремо слід зазначити, що мати Романа Галина не вижила після цього інциденту.

Роман Олексів на зустрічі з Папою Римським / фото: скріншот відео

Роман у тяжкому стані перебував у лікарні, де його батько, Ярослав, із гіркотою дізнався про трагічну втрату сім'ї. Незважаючи на боротьбу за життя сина та відновлення, процес одужання Романа вимагав тривалого часу та зусиль.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар"

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Потім, на знак подяки за підтримку та зустріч, Роман вручив Папі Римському пам'ятний браслет від Національного центру реабілітації "Незламні" (UNBROKEN). Цей жест став символом сили та витривалості хлопчика.

Роман Олексів на зустрічі з Папою Римським / фото: скріншот відео

Зустріч Романа з Папою Римським та Марією Терезою Беллуччі, міністром Італії, була особливо значуща. Вона привнесла в його життя виняткове почуття радості та благословення, підтримуючи хлопчика у важких моментах і надаючи йому нової надії.

Роман Олексів на зустрічі з Папою Римським / фото: скріншот відео

Слова благословення та підтримки, сказані Папою, виявилися джерелом натхнення та підтримки у житті юного Романа.

Нагадаємо, Андрій Хлівнюк звернувся до колег, які не створені для війни: "Вчіть історію!"

Раніше ми писали про те, що "Повністю облазить шкіра": Ганна Саліванчук показала, що відбувається з її 3-річним сином через тяжку хворобу