У прагненні до енергозбереження та управління газовими ресурсами, що посилюється, нещодавній інцидент у Київській області став моторошним нагадуванням про те, як порушення правил безпеки при поводженні з газом можуть мати згубні наслідки.
Крадіжка газу стала трагедією, яка забрала життя двох людей. "Газмережі" на сторінці у Facebook поділилися подробицями того, що сталося.

Газ / фото: відкриті джерела

В одному з домогосподарств у Богуславській міській громаді стався вибух газоповітряної суміші, що спричинив незворотні наслідки. За попередньою оцінкою, причиною стало грубе порушення правил безпеки під час використання газу в побуті.

Експерти Київської філії "Газмережі" виявили несанкціоновану прокладку резинотканевого рукава, що використовується для крадіжки газу. Швидше за все, саме ця незаконна маніпуляція стала причиною вибуху, що спричинив обвалення даху та серйозні руйнування всередині приміщення.

Тарифи на газ, скріншот відео

Одна людина померла на місці події, інша померла від отриманих травм у лікарні.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

"Газмережі" звернули увагу громадськості на те, що несанкціоноване втручання у газорозподільну систему – це не лише незаконно, а й вкрай небезпечно для життя та здоров'я людей. Такі дії можуть призвести не лише до аварій, а й до відключення газопостачання об'єкту та накладення штрафних санкцій.

Згідно з нормами, споживачі відповідають за використання газових приладів у приміщеннях. Оператори газорозподільної системи попереджають українців про необхідність дотримання правил безпеки та у разі виявлення запаху газу терміново викликати спеціалізовану службу за номером 104.