Коли на прилавках українських магазинів з'являються продукти відомих світових брендів, то очікування часто високі. Однак, перед Новим роком, в Україну було завезено партію сиру, яка виявилася набагато небезпечнішою, ніж здавалося на перший погляд.

Європейська система швидкого оповіщення про харчові продукти та корми (RASFF) повідомила про виявлення патогенних мікроорганізмів у сирі Reblochon de Savoie, що прибув з Франції. Шкідливі для здоров'я бактерії, такі як «стафілокок коагулазопозитивний», були виявлені в цій партії.

Партія сирів / фото: ілюстративне

Стафілокок, що найчастіше передається через молочні продукти, кондитерські вироби та м'ясо, становить серйозну загрозу здоров'ю. Він може викликати біль у животі, нудоту та блювання лише через кілька годин після вживання. При більш серйозному отруєнні можуть спостерігатися головний біль, судоми та прискорене серцебиття.

Оцінка якості сиру / фото: RASFF

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Показати ще

Така ситуація порушує питання щодо контролю якості та безпеки продуктів, що ввозяться з-за кордону. Покупцям необхідно бути уважними та пильними при виборі продуктів, особливо коли йдеться про імпортні товари, та слідкувати за попередженнями щодо їх безпеки.

Цей випадок є нагадуванням про важливість контролю якості харчових продуктів та наголошує на необхідності більш суворих заходів безпеки при ввезенні продукції з-за кордону, щоб запобігти подібним інцидентам та захистити здоров'я українців.

Перш за наш портал дізнався, продавщиця "здивувала" вчинком до воїна ЗСУ - багато цього просто не очікували

Також ми повідомляли про консервований горошок і кукурудзу: супермаркети змінили ціни на інгредієнти для новорічних салатів